
Mezei Eszter írása
Ha már a tavaszi vitaminraktár feltöltésről írtam egy pár gondolatot, hoztam nektek egy finom vitaminbomba receptet is.
Sült csirkemell padlizsános zöldségkörettel
Hozzávalók:
- 140g csirkemellfilé
- 10g olaj
- 100g padlizsán
- 50g paprika
- 100g cukkini
- 100g paradicsom
- 15g hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5g szójaszósz
- 10g ketchup
- só
- bors
- fűszernövények
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, majd megpirítjuk a felforrósított olajon. Kivesszük és félretesszük. Falatnyi darabokra vágjuk a megtisztított padlizsánt, paprikát, cukkinit és paradicsomot. Megfonnyasztjuk a felaprított hagymát a csirke pecsenyelevében, majd hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és 5 percig együtt pirítjuk. A zöldségragut az összezúzott fokhagymával ízesítjük. Belekeverjük a szóját és a ketchupot. Végül sózzuk, borsozzuk. A zöldségekhez adjuk a húst is, és további 5 percig együtt főzzük. Friss zöldfűszerekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Mezei Eszter
Humánkineziológus Edzés OtthonBomba forma Program