
Mezei Eszter írása
A karácsonyi menüt is el lehet készíteni kímélő módon.
Nem feltétlenül kell a töltött káposztás, rántott halas nagy kajálásokban gondolkozni. Ha tele esszük magunkat ezekkel a nehéz ételekkel, akkor tuti biztos, hogy az emésztésünkkel gondban leszünk, és a mérleg is 4-5 kg-mal többet mutatni a karácsonyi ünnepek után. Pedig ennek nem kéne így lennie.
Mutatok egy olyan receptet, amit könnyen el lehet készíteni, nem fog felpuffasztani, kalória értéke is barátibb, és kíméli az emésztőrendszered.
Hozzávalók:
- 1 cs. füstölt lazac,
- 1 kis doboz natúr joghurt,
- 3 fej előfőzött cékla,
- kapor,
- só,
- xilit,
- citromlé,
- csipet bors.
Elkészítése:
A céklát felszeleteljük, majd fűszerezzük: só, bors, xilit és egy kevés citromlé. Ezt követően beleforgatjuk egy kis doboz natúr joghurtba. Elrendezzük egy tálon, majd a lazacszeleteket rátesszük – bármilyen formában – akár felcsíkozva, akár kis halmokat formázva belőlük. Végén rácsipkedünk egy szál kaporzöldet. A kapor és a lazac igen jó barátok.
Jó étvágyat!
Mezei EszterEdző, MasterTrainer, humánkineziológus
www.mezeieszter.hu
www.facebook.com/eddz.mezei.eszterrel