
Mezei Eszter írása
Epres joghurttorta
- 500ml gyümölcsjoghurt ( eper )
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- 150ml tej (1,5%)
- 25g zselatin
- 300g friss eper
- 12g tortazselé
A joghurtban feloldjuk a zselatint, kis lángon felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabpótló-porból a tejjel kemény habot verünk és a kihűtött joghurthoz keverjük. A masszát kapcsos tortaformába öntjük, megszórjuk kockára vágott gyümölcsdarabokkal, majd hűtőszekrénybe megdermesztjük. Ha megdermedt, kirakjuk a maradék gyümölccsel, tetejére öntjük a tortazselé porból a tasakon jelzett módon elkészített tortazselét és hűtőszekrényben megdermesztjük.
Könnyű és finom! Jó étvágyat hozzá!
Mezei EszterHumánkineziológusEdzés OtthonBombaforma ProgramME Sport Ruházat