fotó: pixabay.com

Mezei Eszter írása


A karácsonyi időszak elmaradhatatlan sütije a mézeskalács. Igazi téli ízekkel teli rágcsálnivaló. Az elkészítése nálunk családi program, mert a gyerekekkel együtt ez egy óriási móka. Pláne a díszítés. Több vendégem is kérdezte, hogyan lehetne a mézeskalács receptet „finomítani”, és úgy elkészíteni, hogy a gluténérzékeny családtagok is tudjanak belőle enni.

Díszítésnek cukorkák helyett, diót, mogyorót, szegfűszeget használok, és ezzel is csökkentem az amúgy elég magas energiatartalmú süti cukortartalmát.


Gluténmentes mézeskalács

Az alapanyagokat egy edényben összedolgozzuk. A  tésztája összegyúrás után eléggé ragadós. A hűtőben kell pihentetni, hogy a tészta összeálljon és könnyen nyújthatóvá váljon. Fél centi vastagságúra nyújtom, majd kiszaggatom a formákat.

Közepes lángon – sütőtől függően – 10, legfeljebb 15 perc alatt készre süthetőek a formák.

Mivel könnyen megégnek, ne hagyjuk magára a sütőben, időnként szükséges ellenőrizzük az alját.

Kellemes készülődést és jó étvágyat kívánok mindenkinek!


Mezei EszterEdző, MasterTrainer, humánkineziológus
www.mezeieszter.hu
www.facebook.com/eddz.mezei.eszterrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás