Fotó: mindmegette.hu

Mezei Eszter írása


Hozzávalók:

• 120g csirkemell

• 5g olaj

• 60g sárgarépa

• 25g póréhagyma

• 100g kaliforniai paprika

• 60g zöldborsó

• 50g jázmin rizs

• pirospaprika

• 1 gerezd fokhagyma

• 0,5dl húsleves alaplé

A vizet felforraljuk egy kevés sóval. Hozzáadjuk az átmosott rizst, elkeverjük, lefedjük, és kis lángon puhára főzzük. Amikor kész, levesszük a tűzről és leszűrjük. 

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és nagy lángon készre pirítjuk benne a megmosott és felkockázott húst. Meghintjük a pirospaprikával, majd egy tányérba átszedjük.

Közben a répát meghámozzuk, a pórét megtisztítjuk, a kaliforniai paprikát megmossuk és kimagozzuk. A répát és a paprikát felkockázzuk, a pórét karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és finomra zúzzuk. 

A serpenyőben maradt olajhoz adjuk a fokhagymát és a pórét, majd megfonnyasztjuk. Hozzáforgatjuk a répát, és addig pirítjuk, amíg a répa puhulni kezd. Ezután a paprikát is a serpenyőbe tesszük, és így, együtt is néhány percig pirítjuk. Végül hozzáadjuk a borsót és az alaplét. Megsózzuk, felforraljuk, és néhány percig főzzük. A főtt rizshez forgatjuk a pirított zöldséget és a húst, és már kész is a gyerek szemének is tetszetős, színes és igen ízletes vacsora.

Jó étvágyat!


Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma ProgramME Sport Ruházat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük