Mezei Eszter írása
Hozzávalók:
• 120g csirkemell
• 5g olaj
• 60g sárgarépa
• 25g póréhagyma
• 100g kaliforniai paprika
• 60g zöldborsó
• 50g jázmin rizs
• pirospaprika
• 1 gerezd fokhagyma
• 0,5dl húsleves alaplé
A vizet felforraljuk egy kevés sóval. Hozzáadjuk az átmosott rizst, elkeverjük, lefedjük, és kis lángon puhára főzzük. Amikor kész, levesszük a tűzről és leszűrjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és nagy lángon készre pirítjuk benne a megmosott és felkockázott húst. Meghintjük a pirospaprikával, majd egy tányérba átszedjük.
Közben a répát meghámozzuk, a pórét megtisztítjuk, a kaliforniai paprikát megmossuk és kimagozzuk. A répát és a paprikát felkockázzuk, a pórét karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és finomra zúzzuk.
A serpenyőben maradt olajhoz adjuk a fokhagymát és a pórét, majd megfonnyasztjuk. Hozzáforgatjuk a répát, és addig pirítjuk, amíg a répa puhulni kezd. Ezután a paprikát is a serpenyőbe tesszük, és így, együtt is néhány percig pirítjuk. Végül hozzáadjuk a borsót és az alaplét. Megsózzuk, felforraljuk, és néhány percig főzzük. A főtt rizshez forgatjuk a pirított zöldséget és a húst, és már kész is a gyerek szemének is tetszetős, színes és igen ízletes vacsora.
Jó étvágyat!
Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma ProgramME Sport Ruházat