Mezei Eszter írása


Sütőtök szezon van!

Egyik kedvenc időszakom. Megunhatatlan. Elkészítési módja szinte a végtelenségig variálható.

Lehet, hogy furcsa így az elején a tök-csirke kombó, de próbáld ki , mert iszonyatosan finom!

A sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír. Gyulladásos betegségek, megfázásos, meghűléses problémák gyógyulását is segítheti. Fogyasztása szebbé teszi bőrünket, a népi gyógyászatban hashajtóként és béltisztítóként használták. Jótékony hatással van az emésztési problémákra, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében.

Tepsis sütőtökös csirkecomb

A tököt nagyobb darabokra vágom, és a csirkecombbal együtt tepsibe teszem.

Az olajban elkeverem a fűszereket, meglocsolom vele a tököt és a húst, alaposan összeforgatom és 210 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, fedés nélkül 60-70 perc alatt készre sütöm.  A sütési idő függ a combok méretétől is, amiket sütés közben, néhányszor megforgatok, hogy minden oldala szép pirosra süljön.

Friss salátával szuper vacsora lehet az egész családnak!

Jó étvágyat!

Mezei EszterEdző, MasterTrainer, humánkineziológus
www.mezeieszter.hu
www.facebook.com/eddz.mezei.eszterrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük