Mezei Eszter írása
Sütőtök szezon van!
Egyik kedvenc időszakom. Megunhatatlan. Elkészítési módja szinte a végtelenségig variálható.
Lehet, hogy furcsa így az elején a tök-csirke kombó, de próbáld ki , mert iszonyatosan finom!
A sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír. Gyulladásos betegségek, megfázásos, meghűléses problémák gyógyulását is segítheti. Fogyasztása szebbé teszi bőrünket, a népi gyógyászatban hashajtóként és béltisztítóként használták. Jótékony hatással van az emésztési problémákra, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében.
Tepsis sütőtökös csirkecomb
- 1 kg sütőtök – hámozva
- 7 db alsó csirkecomb
- 0,5 dl olaj
- 2 tk oreganó
- 1 tk őrölt rómaikömény
- Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
A tököt nagyobb darabokra vágom, és a csirkecombbal együtt tepsibe teszem.
Az olajban elkeverem a fűszereket, meglocsolom vele a tököt és a húst, alaposan összeforgatom és 210 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, fedés nélkül 60-70 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a combok méretétől is, amiket sütés közben, néhányszor megforgatok, hogy minden oldala szép pirosra süljön.
Friss salátával szuper vacsora lehet az egész családnak!
Jó étvágyat!
Mezei EszterEdző, MasterTrainer, humánkineziológus
www.mezeieszter.hu
www.facebook.com/eddz.mezei.eszterrel