
Mezei Eszter írása
A karácsonyi nagy kajálások után ez a vacsora tipp különösen jól fog esni.
Shashuka – lecsó újragondolva
Hozzávalók:
- 75 dkg paradicsom
- 4 tojás
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál korianderfél teáskanál köménysóbors
- olívaolaj
A paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold kis lángon három-négy percig. Ezt követően mehet hozzá a paradicsom, majd a fűszerek, tehát a só, a bors, a koriander, a kömény, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Kanalazd hozzá a paradicsompürét, majd főzd 15 percig, közben többször kevergesd meg.
Ha a paprika puha, egy evőkanál segítségével készíts mélyedéseket a szószba, és üsd bele a tojásokat. Fedő alatt, kis lángon főzd még négy-öt percig. Akkor az igazi, ha a fehérje megszilárdul, de a sárgája kicsit folyós marad. Melegen tálald, a tetejére akár kecskesajtot is reszelhetsz.
Jó étvágyat!
Mezei Eszter
Edző, MasterTrainer, Pound ICON, humánkineziológus
www.mezeieszter.hu
www.facebook.com/eddz.mezei.eszterrel