
Mezei Eszter írása
Annyira szeretem az őszt és az ősz ízeit. Nagy kedvencem ilyenkor a szőlő, alma és a finom, zamatos, lédús szilva.
Anyukám nagy mestere a szilvaleves elkészítésének, úgyhogy megosztom veletek a receptjét. Azon kívül, hogy a gyerekeim azonnal befalták az egészet, az a szuper benne, hogy laktózmentes, úgyhogy a tejfehérjére érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 900 g magozott szilva (mirelit vagy friss)
- 1 rúd egész fahéj
- 6 db szegfűszeg
- 600 ml víz
- 600 ml laktózmentes tej
- 5-6 ek nyírfacukor
- 20 g vaníliás pudingpor
- 200 ml laktózmentes tejszín
A laktózmentes pudingos szilvaleves elkészítéséhez a szilvákat egy fazékba tesszük a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd felöntjük a vízzel és a tejjel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a nyírfacukrot. Ennek mennyisége függ a szilva édességétől is, és természetesen az ízlésünktől is. 10-15 percig főzzük, majd kihalásszuk a levesből a fahéjat és a szegfűszeget, és egy botmixer vagy turmixgép segítségével leturmixoljuk a levest.
A pudingport kikeverjük 50 ml vízben, és hozzáadjuk a leveshez. További 1-2 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt is. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk alatta a hőt.
Tányérba szedjük a levest, megszórjuk apró kockákra vágott szilvával és meglocsoljuk laktózmentes tejszínnel.
Ugye milyen egyszerű?
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program ME Sport Ruházat