Mezei Eszter írása


Próbálok nagyon odafigyelni a családom és a saját táplálkozásomra. Én például nem szoktam pékárut enni-venni…. de amikor legutóbb kenyér meg pizza hiányom volt, a férjem ezzel állt elő: karfiol pizza.

Imádtam!

Kalóriatartalma nyilván függ a rá pakolt feltétektől, de ha nem esünk túlzásba a sajttal, a zsíros összetevőkkel és a kukoricával, vacsorára is simán fogyaszthatjátok!

HOZZÁVALÓK:

1 közepes fej karfiol

55 g reszelt light mozzarella

1 db tojás

só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagymapor

választott feltét

ELKÉSZÍTÉS:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd robotgépben apróra daráljuk. 4 percre berakjuk a mikróhullámú sütőbe, majd akár egy konyharuha, akár egy sűrű szövésű szűrő segítségével alaposan kicsavarjuk belőle a nedvességet. A feltéteken kívül minden hozzávalót hozzákeverünk. Egy sűrű masszát kaptunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsin kb. fél cm magasan kör alakúra nyomkodunk, egy kis peremet hagyva neki.

260 fokon 15 perc alatt megsütjük az alapot, majd mehet rá a paradicsomszósz és a feltétek, amit további 5-7 percig sütünk.

Tádámm, kész is a diétás pizza. Egészségetekre!


Mezei EszterEdző, MasterTrainer, humánkineziológus
www.mezeieszter.hu
www.facebook.com/eddz.mezei.eszterrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük