Mezei Eszter írása
A mai napra egy szuper reggeli müzli receptet hozok nektek, amit a hétvégén már ki is tudtok próbálni. Az én gyerekeim imádják a fahéjas Cini Minis-t, úgyhogy kutakodtam a neten és találtam is egy szuper receptet, amit kipróbáltam, beletettem egy-két Esztis csavart, aminek köszönhetően nem maradt el a közönség siker, egyből két adagot kellett készítenem a lányaimnak.
Hozzávalók:
- 200 g zabliszt
- 100 g darált dió
- 3 evőkanál eritrit (vagy Xlilit)
- fél kávéskanál gyömbér (őrölt)
- 2 tojás
- 20 g olvasztott kókuszzsír
- vanília aroma ízlés szerint (2 kis kanállal tettem bele az enyémbe)
- 2-3 evőkanál Eritrit (vagy Xilit)
- 1 teáskanál fahéj
A száraz alapanyagokat összekeverjük, 2 tojással összegyúrjuk. A zabliszt folyamatosan szívja magába a nedvességet, ezért figyelni kell, hogy alaposan dolgozzuk ki a tésztát.
Két sütőpapír közé tesszük a masszát és nagyon vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük egy kis kókuszzsírral és megszórjuk a fahéjas édesítőszerrel. A másik oldallal is végezzük el ugyanezt.
Pici kockára vágjuk a tésztát és 200 fokon előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A végén újból megszórjuk a fahéjas édesítővel.
Amint kihűlt, megkeményedik a tészta. Növényi tejet ráöntve egy picit hagyd állni, hogy megszívja magát és már tálalható is.
Jó étvágyat!
Mezei EszterEdző, MasterTrainer, humánkineziológus
www.mezeieszter.hu
www.facebook.com/eddz.mezei.eszterrel