
Mezei Eszter írása
A lasagne épp úgy, mint a bolognai spagetti minden családban adu ász és nagy kedvenc. Hogy hogyan készíthetjük el finoman és egészségesen, Mezei Eszti receptjéből megtudhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
Cukkinis lasagne (4adag)
- 400g cukkini
- 90g trappista
- 1db vöröshagyma
- 500g paradicsompüré
- 15g étolaj
- 20g liszt
- 500g tej (1,5%)
- 170g lasagne lap
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
A felaprózott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd a lereszelt cukkinit hozzáadjuk, és megpároljuk. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Az olajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk. Majd egy hőálló tálba az alábbiak szerint rétegezzük: paradicsomos szósz – lasagne lap – besamelmártás
A legfölső réteg egy paradicsomos szósszal legyen lefedve, majd erre jöjjön a lereszelt sajt. 30 percre betesszük a 200℃-ra előmelegített sütőbe.
Mezei EszterHumánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program ME Sport Ruházat