Mezei Eszter írása
A főzelék zseniális étel, de azt is fel lehet turbózni kalóriával. Általában olajon pirított hagymás-fokhagymás-lisztes egyveleggel sűrítjük be a zöldséget, holott ennek egy sokkal barátibb megoldása is van.
Önmagával is be tudod sűríteni.
Fogsz egy villát és szétnyomkodod a zöldséget, vagy a botmixert párszor belemártod az edénybe. Beleteszel pár kanál zsírszegény tejfölt vagy növényi joghurtot, és kész is a kalóriacsökkentett, gluténmentes főzelék.
Fűszereket bátran használhatsz, nem az fogja megdobni az étel kalória tartalmát, hanem ezek a járulékos megszokások. Felejtsd el a rátnást!
Megosztok veletek egy szuper fasírt receptet is, amit a főzelék mellé kínálhattok a családnak:
Csirkefasírt
Hozzávalók:
- 3 csirkemellfilé
- 1 tojás
- 4 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál mustár
- 1 citrom
- fél csokor petrezselyem
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés olaj
Elkészítés:
A zabpelyhet egy késes robotgépbe tesszük, és finomra daráljuk. A csirkemellet felkockázzuk, és a késes robotgéppel pépesítjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk az összetört zabpelyhet, a tojást, hozzá reszeljük a citrom héját, belefacsarjuk fél citrom levét. A mustárral, a finomra vágott petrezselyemmel, a bazsalikommal és a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.
Fél órát – vagy akár egy egész éjszakát – pihentetjük.
Olajos kézzel húspogácsákat formázunk a masszából, sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. A negyed óra elteltével megfordítjuk, majd még 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Mezei Eszter, Edző, MasterTrainer, humánkineziológus
Mezei Eszter FitnessBombaforma Program
Facebook Eddz Mezei Eszterrel