Fotó: sobors.hu

Finom és különleges ebéd a hétvégére Mezei Esztitől


Csirkemellhez:

Reteksalátához:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk, oregánóval ízesítjük. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel, és ráöntjük a csirkeszeletekre, majd jól beleforgatjuk őket. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a reteksalátát.

A retket gerezdekre vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, beledobjuk a retket, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a balzsamecetet is. Pár percig hagyjuk fedő alatt párolódni, majd beledobjuk az újhagymát is, és nagy lángos kissé megpirítjuk. Tálkába szedjük és félrerakjuk. A csirkét a maradék olajon megsütjük. Aki szereti még citromosabban, az szeletelhet mellé citromot és azzal sütheti készre.

A bulgurt csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.

Jó étvágyat!


Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük