
Finom és különleges ebéd a hétvégére Mezei Esztitől
Csirkemellhez:
- 120g csirkemell
- 1gerezd fokhagyma
- 5g méz
- 5ml balzsamecet
- citrom
- só
- bors
- oregano
- 5ml étolaj
Reteksalátához:
- 30g retek
- 2 szál újhagyma
- só
- bors
- 5ml balzsamecet
- Körethez:
- 65 bulgur
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk, oregánóval ízesítjük. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel, és ráöntjük a csirkeszeletekre, majd jól beleforgatjuk őket. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a reteksalátát.
A retket gerezdekre vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, beledobjuk a retket, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a balzsamecetet is. Pár percig hagyjuk fedő alatt párolódni, majd beledobjuk az újhagymát is, és nagy lángos kissé megpirítjuk. Tálkába szedjük és félrerakjuk. A csirkét a maradék olajon megsütjük. Aki szereti még citromosabban, az szeletelhet mellé citromot és azzal sütheti készre.
A bulgurt csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.
Jó étvágyat!
Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program