Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

Emu tollából


Ha január, akkor Magyar Jégkorong Napja. Az Újév első szombatján megrendezésre került eseménynek otthonául – ahogy a kezdetektől – idén is a Városligeti Műjégpálya szolgált. 108 csapat megmérettetése u8 és u10 korosztályban. A menetrend szigorú, mondhatni kapkodós volt, hiszen sötétedés előtt le kellett játszani az utolsó mérkőzést is, hogy azután átadjuk a jeget a Jégpályák éjszakájának.

Parkolóhely híján az autót egy közeli mélygarázsban tettük le és kis földalattival érkeztünk a Hősök teréhez. Gurulós élvédőben, teljes felszerelésben, beöltözve vonzotta a gyerek az emberek meglepődött tekintetét. Zavarta is egy kicsit, szóvá tette, de aztán elmagyaráztam neki,  hogy bizony a sportolók életének olykor ez is a része. Ezek után mosolyogva nézett maga elé, miközben ringatta tovább a szerelvény. 

Az idő túl tavaszias arcát mutatta. 14 fokban télikabátban izzadva álltunk a műjég szélén, nézve gyermekeinket, ahogy sajátos módon hűtik magukat a cserék között. Szegényeknek még inkább melegük volt. Minden tiszteletem az övéké, hogy ott is derekasan helytálltak. 

Jó darabig ez volt az utolsó szabadtéri tornájuk. Jövőre már más korosztályban fognak játszani. Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás