fotó: pixabay.com

Mezei Eszter írása


A főzelék zseniális étel, de azt is fel lehet turbózni kalóriával. Általában olajon pirított hagymás-fokhagymás-lisztes egyveleggel sűrítjük be a zöldséget, holott ennek egy sokkal barátibb megoldása is van.

Önmagával is be tudod sűríteni.

Fogsz egy villát és szétnyomkodod a zöldséget, vagy a botmixert párszor belemártod az edénybe. Beleteszel pár kanál zsírszegény tejfölt vagy növényi joghurtot, és kész is a kalóriacsökkentett, gluténmentes főzelék.

Fűszereket bátran használhatsz, nem az fogja megdobni az étel kalória tartalmát, hanem ezek a járulékos megszokások. Felejtsd el a rátnást!

Megosztok veletek egy szuper fasírt receptet is, amit a főzelék mellé kínálhattok a családnak:

Csirkefasírt

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A zabpelyhet egy késes robotgépbe tesszük, és finomra daráljuk. A csirkemellet felkockázzuk, és a késes robotgéppel pépesítjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk az összetört zabpelyhet, a tojást, hozzá reszeljük a citrom héját, belefacsarjuk fél citrom levét. A mustárral, a finomra vágott petrezselyemmel, a bazsalikommal és a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.

Fél órát – vagy akár egy egész éjszakát – pihentetjük.

Olajos kézzel húspogácsákat formázunk a masszából, sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. A negyed óra elteltével megfordítjuk, majd még 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!


Mezei Eszter, Edző, MasterTrainer, humánkineziológus
Mezei Eszter FitnessBombaforma Program
Facebook Eddz Mezei Eszterrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.