Jarabin Kinga írása


Megérkezett a várva várt napsütés, egyre több időt tudunk a friss levegőn tölteni. A szabadfoglalkozás mellett készülhetünk vezetett mozgásos tevékenységgel is. A gyerekek szeretnek szaladgálni, fogócskázni, és ha mindezt felfűzzük egy történetre, akkor még izgalmasabb lesz játék.

Helyszínnek válasszunk egy füves területet.

6 éves kortól és 5 főtől már bátran kezdeményezhetjük ezt a játékot, így akár egy szülinapi zsúrt is feldobhatunk vele a kertben. A játék időtartama kb. 15 perc, célja az ügyesség, a taktika és a gondolkodás fejlesztése. A játékhoz szükségünk lesz kendőre vagy sálra, valamint 20 db kisebb fadarabra vagy kavicsra.

Így vezesd fel a játékot:

„Az erdő közepén egy hatalmas bükkfán él egy mókus. Nyáron élelmet gyűjt, hogy legyen mit ennie télen, amikor mindent hó borít. De a huncut kis egerek kilopják az összegyűjtött diót. A mókus megpróbálja őrizni a diókat, de a kis egerek nagyon okosak, és néha túljárnak az eszén.”

A játék menete:

Egy önkéntes jelentkező legyen a mókus. A mókus úgy próbálja megvédeni a diókat, hogy bekötött szemmel egy halom dió felett (20 fadarab vagy kavics) guggol. A csoport többi tagja (az egerek) egy 10-15 méterre levő egérlyuk biztonságában vannak.

Jelzésre megpróbálják ellopni a diókat.

A mókus nem mozdulhat el a helyéről, csak a karjaival védheti a diókat. Ha megérint egy egeret, az kiesik, többet nem próbálkozhat. Minden egér egyszerre csak egy diót lophat el, amit vissza kell vinnie az egérlyukba, s csak azután indulhat el újra.

A játék végén összeszámolhatjuk, hogy a furfangos kisegerek egyenként mennyi diót gyűjtöttek össze, vagy hogy mennyi diót mentett meg a mókus a játék ideje alatt.

Játszhatjátok így is:


Forrás: Mesemondó blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás