Mezei Eszter írása
Személyes nagy kedvencem a túrógombóc. Ezermillió meg egyféleképpen el lehet készíteni. Kiváló fehérje forrás és a túróban lévő kazein lassan emésztődik, szívódik fel, ami azt jelenti hogy a telítettség érzés sokáig megmarad.
Hozzávalók:
Töltelék
- 500 g túró (zsíros)
- 300 ml tejföl (legalább 20%-os)
- 2 ek útifű maghéj
- 2 db tojás
- édesítőszer (ízlés szerint)
- vanília kivonat (elhagyható)
- só (csak egy csipet)
Panír
- 5 ek útifű maghéj
- 1 ek kókuszzsír (a pirításhoz)
Elkészítés
- Öntsd össze a túrót a töltelék többi hozzávalójával (útifű maghéjból 2 ek).
- Keverd el alaposan a túrós tölteléket, szükség esetén használd a kezed is.
- Adj a tejfölhöz ízlés szerint édesítőszert és vanília kivonatot, jól keverd el. Tipp: Ha úgy érzed nem elég folyós, akkor adj hozzá egy kevés vizet is.
- Melegítsd meg a kókuszzsírt egy serpenyőben és pirítsd meg rajta az útifű maghéjat.
- Közben formázz gombócokat a túrós masszából és tedd őket a forrásban lévő vízbe.
- Miután feljönnek a víz tetejére, főzd őket további 2-3 percig, majd szedd ki őket a megpirult útifűmaghéjba és jól forgasd át. Fogyaszthatod rögtön melegen, de másnap hidegen még finomabb.
Ha összeturmixolsz egy kis epret és azzal leöntöd a gombócokat, még finomabb lesz! 😀
Jó étvágyat!
Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma ProgramME Sport Ruházat