Mezei Eszter írása


A túrógombóc elkészítését egy volt lakótársamtól tanultam meg. Együtt költöztünk fel Szolnokról Budapestre. 🙂 Testépítő és személyi edző, így elég korán meg kellett tanulnom mellette, hogyan kell “átalakítani” egy receptet úgy, hogy magas fehérjetartalma legyen, minél kevesebb cukrot tartalmazzon és még finom is legyen. Plusz arra is figyelnem kellett, hogy bedobozolható étel legyen, amit hidegen is el tud fogyasztani két edzéstartás között.

Így készítem én a túrógombócot:

Hozzávalók a tésztához:
1 csomag zsírszegény túró (450g)

4 tojássárgája

6 kanál apró szemű zab vagy korpa

4 felvert tojásfehérje

Hozzávalók az öntethez:

görögjoghurt

fahéj

eritrit

vanília aroma


Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverem, pihentetem a hűtőben. Minél tovább áll, annál jobban összeáll. Vizes kézzel megformázom a gombócokat (én kis gombócokat szoktam készíteni) és a forrásban lévő vízben addig főzöm, amíg a víz tetejére fel nem jönnek a kupacok. A görögjoghurtot ízesítem fahéjjal, eritrittel és a vanília aromával. A túrógombócokat tálaláskor “nyakon öntöm” a görögjoghurtos vanília sodóval.

Nálunk a gyerekek és a férjem nagy kedvence a recept. Ha növelni szeretnénk a fehérje tartalmát, a görögjoghurt helyett lehet sűrű proteinturmixot is készíteni és azzal tálalni.

Jó étvágyat!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük