
Mezei Eszter írása
Ma van a tél utolsó napja, úgyhogy ez alkalomból hoztam nektek egy finom tavaszi ételt.
Tavaszi csirkemell:
- 5g olaj
- 150g csirkemell filé
- 2 db koktélparadicsom
- 1 db közepes lilahagyma
- 1 db kápia paprika
- rozmaring (ízlés szerint)
- 1 kk kakukkfű
- 1 csipet bazsalikom
- só szintén ízlés szerint
A csirkemell mindkét oldalát megsózzuk, majd forró serpenyőben kevés olajon, magas hőfokon aranybarnára sütjük. (Kb. 2 perc oldalanként.) Egy tepsibe alufóliát teszünk. A serpenyőből a csirkemellet egyből az alufóliára tesszük. Ízlés szerint megszórjuk a zöld fűszerekkel, majd rátesszük a félbevágott koktélparadicsomokat, a gerezdekre vágott lila hagymát és a tetszőleges darabokra vágott kápia paprikát.
Az alufóliába becsomagoljuk a csirkemellet, majd 180 fokos sütőben még kb. 10 percig így pároljuk.
Ha kivettük a sütőből, 5-10 percig még ne csomagoljuk ki, pihentessük.
Jó étvágyat!
Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program