Fotó: solorecetas.com

Mezei Eszter írása


A spárga gazdag növényi tápanyagokban (azaz fitonutriensekben). Találhatunk benne A-, C-, E- és K-vitamint, a B-vitamincsalád több tagját, vasat, folsavat, kalciumot, káliumot, cinket, magnéziumot, szelént, mangánt és foszfort is.  (A folsav és vas tartalma miatt várandósoknak kifejezetten ajánlott.) 

A zöld spárga klorofillban gazdag, több benne a C-vitamin és a karotin, mint világos változatában, ezért táplálékként is értékesebb.

Az élelmirost-tartalma is igen magas, ezzel segíti az egészséges bélmozgásokat. 

Kalóriatartalma alacsony, 100 gr kb. 20 kalóriát tartalmaz.

A quiche lorraine az egyik legismertebb francia étel, ami tulajdonképpen egy sós pite. Szinte minden francia otthonban találkozhatunk vele, és a bisztrókban is népszerű. Kicsit macerás, de megéri elkészíteni!

HOZZÁVALÓK:

A töltelékhez:

A tésztához:

ELKÉSZÍTÉS 

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás