Mezei Eszter írása
Szuper ebéd recept, tele ízekkel.
Ha visszafogott kalóriaértékű ételt szeretnénk elkészíteni, nem azt jelenti, hogy nem lehet játszani a fűszerekkel, hozzávalókkal, ízvilággal. Ez a recept tuti befutó, ha szereted a pikáns ételeket.
Mézes-mustáros csirke sütőtökkel és zöldbabbal
- 120g csirkemellfilé
- 10g mustár
- 10g olaj
- 10g méz
- 175g sütőtök
- 150g zöldbab
- 1 gerezd fokhagyma
- fél citrom
- só
- bors
- kakukkfű
- friss petrezselyem
A mézes-mustáros csirke elkészítéséhez a mustárt összekeverjük az áttört fokhagymával, a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, néhány ág friss kakukkfű lecsipkedett leveleivel, kevés olajjal és a mézzel. A mézes-mustáros pácba beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, és néhány óráig pihentetjük benne.
A megpucolt, felkockázott sütőtököt és a megtisztított, összevágott zöldbabot (ha mirelit, kiolvasztott, lecsöpögtett, ha konzerv, szintén lecsöpögtetett) nagyobb tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk a maradék olajjal, majd ráfektetjük a pácolt csirkemelleket.
Végül 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program