Mezei Eszter írása


Szuper ebéd recept, tele ízekkel.

Ha visszafogott kalóriaértékű ételt szeretnénk elkészíteni, nem azt jelenti, hogy nem lehet játszani a fűszerekkel, hozzávalókkal, ízvilággal. Ez a recept tuti befutó, ha szereted a pikáns ételeket.

Mézes-mustáros csirke sütőtökkel és zöldbabbal

A mézes-mustáros csirke elkészítéséhez a mustárt összekeverjük az áttört fokhagymával, a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, néhány ág friss kakukkfű lecsipkedett leveleivel, kevés olajjal és a mézzel. A mézes-mustáros pácba beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, és néhány óráig pihentetjük benne.

A megpucolt, felkockázott sütőtököt és a megtisztított, összevágott zöldbabot (ha mirelit, kiolvasztott, lecsöpögtett, ha konzerv, szintén lecsöpögtetett) nagyobb tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk a maradék olajjal, majd ráfektetjük a pácolt csirkemelleket.

Végül 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!


Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük