Fotó: pixabay.com

Mezei Eszter írása

A smoothie gyümölcsből vagy zöldségből készített krémes állagú, édes vagy sós ital, mely minden évszakban nagyszerű vitaminforrás.  1 liter smoothie-hoz 25-30 dkg apróra vágott gyümölcsre vagy zöldségre van szükség, amihez kb. 7 dl szűrt vizet, de akár különféle teákat, vagy növényi alapanyagból készült italokat is önthetünk.  

Egyszerű, gyors, vitamindús. Nagyjából ez a titka.

A smoothie-t a mai mindenmentes hype és a valós, orvosilag alátámasztott tejfehérje-allergia, tejcukor-érzékenység mellett is többen ihatják, mint a turmixokat. Ha zöld leveleket, spenótot vagy fodros kelt adunk hozzá, máris kipipálhatjuk a napi vas-szükségletet is.

Kurkumás, gyömbéres alma-smothie

Immunerősítő, gyulladáscsökkentő smoothie a tavaszi napokra

Hozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés:

Minden hozzávalót a turmixgépbe dobunk, majd alaposan leturmixoljuk, hogy egy egységes egyveleget kapjunk. Poharakba öntve tálaljuk. Hűtőben tárolva akár 2 napig is friss marad a megmaradt ital.


Mezei Eszter

Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás