
Mezei Eszter írása
A smoothie gyümölcsből vagy zöldségből készített krémes állagú, édes vagy sós ital, mely minden évszakban nagyszerű vitaminforrás. 1 liter smoothie-hoz 25-30 dkg apróra vágott gyümölcsre vagy zöldségre van szükség, amihez kb. 7 dl szűrt vizet, de akár különféle teákat, vagy növényi alapanyagból készült italokat is önthetünk.
Egyszerű, gyors, vitamindús. Nagyjából ez a titka.
A smoothie-t a mai mindenmentes hype és a valós, orvosilag alátámasztott tejfehérje-allergia, tejcukor-érzékenység mellett is többen ihatják, mint a turmixokat. Ha zöld leveleket, spenótot vagy fodros kelt adunk hozzá, máris kipipálhatjuk a napi vas-szükségletet is.
Kurkumás, gyömbéres alma-smothie
Immunerősítő, gyulladáscsökkentő smoothie a tavaszi napokra
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 2 kicsumázott, meghámozott és feldarabolt alma;
- 2 cm nagyságú friss gyömbér;
- ½ teáskanál kurkuma;
- 1 pohárnyi jég;
- 1 kancsónyi víz;
- és ízlés szerint juharsziruppal édesíthetjük tovább az italunkat.
Elkészítés:
Minden hozzávalót a turmixgépbe dobunk, majd alaposan leturmixoljuk, hogy egy egységes egyveleget kapjunk. Poharakba öntve tálaljuk. Hűtőben tárolva akár 2 napig is friss marad a megmaradt ital.
Mezei Eszter
Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program