
Mezei Eszter írása
Szójaszószos-gyömbéres karajcsíkok, mentás uborkasalátával, rizzsel
Hozzávalók:
- 120 g sertéscomb vagy -karaj (készen ~110 g)
- 1 ek olaj
- 60 g (barna) rizs (készen 180 g)
- fél fej vöröshagyma
- 100 g natúr joghurt
- 200 g kígyó- vagy fürtös uborka
- fél kk őrölt vagy 1 cm friss gyömbér
- 1 kk szójaszósz
- 2-3 db mentalevél
- fél gerezd fokhagyma (v. ízlés szerint)
- só, bors, chili (ízlés szerint)
Elkészítés: A rizst a szokásos módon elkészítjük. A sertéscombot vagy karajt vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben, 1 ek olajon átpirítjuk, hozzáadjuk az őrölt vagy reszelt friss gyömbért, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, borsozzuk, chilivel ízesítjük (ízlés szerint). Gyorsan készre pirítjuk, vigyázunk, ne égjen oda. (A hús ebben az állapotában fagyasztható.)
Az uborkát lereszeljük, a joghurttal egy tálban kikeverjük, a mentalevelet nagyon vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. A húst a rizzsel, uborkasalátával fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program