
Mezei Eszter írása
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű cukkini
- 6 tojás
- 2 szál újhagyma, felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 db közepes sárgarépa, reszelve
- 50 g karfiol apróra vágva
5-6 nagy spenótlevél felaprítva
2 db paradicsom
só, bors, metélőhagyma - kakukkfű, oregánó
- ~50 g lenmagliszt
- kókuszolaj vagy olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit vágd vékony karikákra, vagy uborkagyalun szeleteld fel. Tedd egy tortaforma aljára a szeleteket, sózd és locsold meg 1 evőkanál olajjal felvert 3 tojással. Pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, snidlinget és a reszelt sárgarépát. Tedd hozzá a karfiolt és a végén az apróra vágott spenótot. Sózd, borsozd, ízesítsd még az oregánóval, kakukkfűvel. Keverd bele a lenmaglisztet és a másik 3 tojást. A masszát egyenletes rétegben tedd a cukkiniszeletekre. A tetejére pedig ismét a karikára vágott cukkiniszeletek jönnek és a karikára vágott paradicsom. 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt süsd készre. A tetejére tehetsz parmezán sajtot vagy kicsi mozzarellát.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program ME Sport Ruházat