Dobozi-Dudás Bernadett írása


A fürdőkád és az erdő után most a reggeliző asztalhoz invitálunk, hogy a gyerekek játszva ismerkedjenek a számolással és a becsléssel. Ismét Rob Eastaway és Mike Askew – Matek mindenhol című könyvét hívtuk segítségül.

„Amikor gyermeked megkapja a reggeli gabonapelyhet, próbáljátok megbecsülni, hány darab gabonagolyó vagy -karika került a tányérjára. Te is beszállhatsz a tippversenybe, és bárki más, aki még az asztalnál ül. Ha van rá időtök, számoljátok meg a darabokat evés előtt. Ha nincs, akkor számolhattok evés közben is (egy kanálra kerüljön mindig 5-6 darab). Az nyer, aki a legközelebbi számot tippelte. Ha kettőnél többen ültök az asztalnál, kezdhettek azzal, hogy megbecsülitek, kinek van a legtöbb müzli a tányérjában, és aztán ellenőrzitek.

Ha sietős a reggel, ez a játék valószínűleg csak akkor fog működni, ha nagyon nagy darabos gabonapelyhet választotok, amiből legfeljebb húsz fér el a tányérban. Ráérős vasárnapi reggeleken (vagy akkor, amikor hosszabb időre le akarod kötni a gyermekedet) akár a puffasztott rizzsel is próbálkozhattok.”

Jó kikapcsolódást és szép hétvégét!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás