Fotó: pixabay.com

Mezei Eszter írása


A kollagén egy fontos fehérje, amely nagy mennyiségben található meg a testben. Gyakran a testünket összetartó ragasztónak is hívják. Felelős a bőr rugalmasságáért, az öregedés bizonyos jeleinek lelassításáért és az ízületek egyenletes mozgásának megtartásáért.

Ahogy haladunk előre az időben, a kollagéntermelés elkezd lecsökkenni, és ez a folyamat olyan tüneteket okoz, mint az ízületi fájdalom, a ráncok és a porcok sűrűségének csökkenése.

A csontleves az egyik legszuperebb természetes kollagénforrás. 

A terápiás csontleves nem egyenlő a hétvégén gyorsan megfőzött húslevessel. Ez annál sokkal finomabb.

A porcos marha-, disznó-, pulyka-, csirkecsontokat hosszan, lassan, 12 órán keresztül kell főzni, kis lángon, így tud kioldódni a legtöbb hasznos anyag az alapanyagokból. 

fotó: pixabay.com

A csontokból és ízületekből készült alaplevek több ásványi anyagot is tartalmaznak, melyek segítenek megerősíteni a test vázizomzatát.  A kollagénállomány a csontokból, inakból és ínszalagokból lebomlik a főzés során, és zselatinná alakul át, ami egyfajta fehérje.

A jól elkészített leves kocsonyássá válik a hűtőben, ez a zselatin pedig több fontos aminosavat is tartalmaz.

Ezen aminosavak szükségesek a test kötőszöveti állományának az újraépítéséhez, főként az inaknak és az ínszalagoknak. A kötőszövetek megfelelő állományának a megerősítése az időskori, fájdalommal járó ízületi problémák kialakulásának elkerülése miatt szükséges. Hozzájárulnak az ízületi fájdalom csökkentéséhez és különösen jó hatással vannak a reumás arthritisben szenvedők ízületi fájdalmára is.

Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás