Fotó: pixabay.com

Mezei Eszter írása


A karácsonyi nagy kajálások után ez a vacsora tipp különösen jól fog esni.

Shashuka – lecsó újragondolva

Hozzávalók:

A paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold kis lángon három-négy percig. Ezt követően mehet hozzá a paradicsom, majd a fűszerek, tehát a só, a bors, a koriander, a kömény, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Kanalazd hozzá a paradicsompürét, majd főzd 15 percig, közben többször kevergesd meg.

Ha a paprika puha, egy evőkanál segítségével készíts mélyedéseket a szószba, és üsd bele a tojásokat. Fedő alatt, kis lángon főzd még négy-öt percig. Akkor az igazi, ha a fehérje megszilárdul, de a sárgája kicsit folyós marad. Melegen tálald, a tetejére akár kecskesajtot is reszelhetsz.

Jó étvágyat!


Mezei Eszter

Edző, MasterTrainer, Pound ICON, humánkineziológus
www.mezeieszter.hu
www.facebook.com/eddz.mezei.eszterrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.