Jarabin Kinga írása


Minden évben változatos programokkal várjuk a gyerekeket a napközis táborainkba.

A sort, ahogy az elmúlt években, most is Révész Melinda drámapedagógus, a Muharay Elemér Színjátszókör vezetője nyitja a drámatáborral, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a színpadi mozgás alapjaival. Lesz még tánc, mese, dráma-, csapat- és társasjáték, kirándulás, valamint kézműves foglalkozás is.

A tábori hét alatt a résztvevő gyerekek felépítenek egy kis darabot, amit pénteken be is mutatnak a szülőknek.

Az élménytábor vezetője Tomasek Melitta óvodapedagógus, gyermekpszichológus, mozgásterapeuta, aki csapatversenyekkel, kincskereséssel, társasjátékkal és igazi élményekkel várja a gyerekeket, melyek közül a kutyaterápiás foglalkozás vagy épp a vízibomba csata csak egy-egy a sok közül.

Nem marad el a barkácsolás, a kézműves foglalkozás sem, mely minden tábor elengedhetetlen kísérőprogramja.

Melitta fóti kirándulásokat tervez a gyerekekkel. Meglátogatják a gyermekvárosi tavat és a helyi játszótereket, de távolabbi vidékekre nem kalandoznak el.

A felfedező tábor vezetője Keresztesi Tünde óvodapedagógus, akinek már visszatérő táborozói vannak nálunk. Tünde a hét eleji ismerkedés és csapatépítés, piknik és rókavadászat után a hét közepén a Tarzan parkba viszi a gyerekeket egy igazi energialevezető, egész napos ugrálásra, szaladgálásra.

A hét második fele már csendesebben, kézműves foglalkozásokkal és gyöngyfűzéssel fog telni, majd egy záró számháborúval búcsúznak egymástól a tábor résztvevői.

A kerámia tábor vezetője Csernicsek-Szőke Annamária keramikus-iparművész, akit már a pénteki kézműves foglalkozásokról sokan ismernek és szeretnek. Csöpivel a gyerekek manó házat, szélcsengőt és esőbotot készítenek, kerámia bögrét terveznek.

A napot reggeli nyújtózkodással kezdik és nem mulasztják el átmozgatni a végtagjaikat az alkotó folyamatok között sem.

A sakk táborba Paksi Gyula bácsi, a Hóbagoly Gyerek Sakk klub vezetője várja a csendesebb elfoglaltságot és a gondolkodást kedvelő gyerekeket. A táblajáték mellett lesz fagyizás és lángosozás is.


Jelentkezési lapot a táborokra a info@vmh.hu e-mail címen lehet kérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás