Mezei Eszter írása
Nyáron egyszerűen nem tudok betelni a friss idény zöldségek, gyümölcsök illatával és ízével. Amikor hazamegyek Szolnokra és anyukámtól megkérdezik hol vagyok, csak annyit mond, hogy Eszti kint „legel” a kertben. 🙂
Egyik kedvenc ételem a wrap (tortilla tekercs). Innen jött az ötlet, hogy csinálok ebből is egy Esztis variációt. Gyorsan elkészíthető, egészséges, könnyű, és akkor ebből is degeszre eheted magad.
Salátát készítek paprikából, paradicsomból, uborkából, 2 szál snidlingből, néhány zsenge sóskalevélből. Fűszerezem darabolt bazsalikommal, borsikafűvel (csak egy csipet kell), sóval, pár csepp citromlével, olívaolajjal. Ezt a tölteléket belehalmozom két jégsaláta külső nagy levelébe. A tetejére kerül a fehérje, ami lehet lazac, tonhal, tojás, tofu és két kanál görög joghurttal meglocsolom. A jégsalátát feltekerem úgy, mintha palacsinta lenne, a két végét is visszahajtom. Könnyű, kánikulai, gyors vacsora.