Mezei Eszter írása


Most tőlem szokatlan ebéd összeállítást mutatok Nektek. Azért más, mert nem 5 perc az elkészítési idő, de még mindig hamarabb megvagyok vele, mint egy megszokott ebéddel. Tele van vitaminnal, rosttal, ásványi anyaggal, fehérjével és az egész család szereti, ráadásul hidegen is finom. 

Ezt viheted a munkahelyedre is dobozban, jól fogsz vele lakni!
 

Sült zöldséges csirkemell 

1 egész csirkemell
1 nagyobb édesburgonya
2 öklömnyi cékla
1 sárgarépa
1 lilahagyma
pár letört brokkli darab
5-6 gomba
1 paprika
és ami otthon van zöldség 🙂
 
3 ujjnyi szeletre vágom a csirkemellet. Olivaolajon sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, pici vízben megpárolom, majd lesütöm.
Kibélelek sütőpapírral egy tepsit, beledarabolom az összs zöldséget, ami van otthon. Kedvenc összeállításom: édesburgonya, gomba, sárgarépa, cékla, paprika, spárga, cukkini, brokkoli. Megsózom, olivaolajat csurgatok rá(kicsit), mellédobok 1-3 rozmaring ágat. Alufóliával betakarom a tepsit és így megpárolom (200 C – kb 25-30 perc), félidőben megforgatom és leveszem róla a fóliát. Megpirítom ropogósra.

Ez az én egyik nagy kedvenc ebédem-vacsorám. 🙂 Próbáljátok ki Ti is!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük