Mezei Eszter írása


A nyári melegben jól esik könnyű, hideg ételt fogyasztani. A kedvenc ilyen nasim a spenótos, juhtúrós rétes. A spenót hatásai közül elsőre a vaspótlás jut eszünkbe, de nem is ebből tartalmaz a legtöbbet. 10 dkg spenóttal a napi K-vitamin szükséglet hatszorosát, az A-vitamin mintegy dupláját, a C-vitamin és a folsav felét, míg mangánból a javasolt mennyiség felét, vasból viszont „csak” a 15 százalékát juttathatjuk a szervezetünkbe. Ezeken kívül a spenót magnéziumban, káliumban, kalciumban, rézben és B-vitaminban is bővelkedik. Kalóriatartalma alacsony (23 kcal), növényi rostot viszont annál többet tartalmaz, 10 dkg spenóttal a napi rost adag 10%-át pótolhatjuk. Rendkívül fontosak aminosavai, hiszen ezekből az összes esszenciálist (ezeket a szervezet nem képes előállítani) tartalmazza.
Hozzávalók:
réteslap
spenót
juhtúró(túró)
olaj(vaj)
fokhagyma
Elkészítés:
Vajon megfuttatom az összenyomott fokhagymát, megpárolom a spenótot. Szitán áttöröm a túrót. Összekeverem a spenótot és a túrót. A réteslapokat egyenként megkenem vékonyan a zsiradékkal. Szétterítem a lapokon a tölteléket és feltekerem. Sütőben ropogósra sütöm.
 

Egyszerű, gyors, egészséges és isteni finom. Próbáljátok ki! 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük