Dobozi-Dudás Bernadett írása


Sajnos lassan véget ér a vakáció, de igyekszünk olyan játékokat, feladatokat hozni a blogra, amit nem csak nyáron, hanem egész évben játszhattok a kicsikkel. Az utóbbi időben a játékok terén is kicsit átvették a szerepet az elektromos kütyük, így igyekszünk kicsit kimozdítani a TV és a számítógép elől a gyerekeket. Korábbi 7 játékunkhoz is szülői segítség volt szükséges, így az egész család jót szórakozhat, miközben együtt van. A játszva tanulásról folyamatosan olvashattok a blogon, hiszen Kinga minden vasárnap megjelenő Esti meséiben és a mesepszichológiai blogposztokban is gyakran szerepet kap. Ma Rob Eastaway és Mike Askew Matek mindenhol című könyvét használtuk inspirációként.

Hány kerék van azon a kamionon? Játsszatok kamionvadászatot! 

Ebben segít: A válasz megtippelésében számolás nélkül.

Fotó: legszebbgyermekrajzok.blogspot.com

A kamionoknak rengeteg kerekük van, de sohasem látod az összeset egyszerre, csak azokat, amelyek a feléd eső oldalon vannak. Gondolj egy számra – mondjuk, tizenkettő -, és jelentsd be, hogy annak, aki először lát tizenkét kerekű teherautót, pont jár. A gyerekeknek hamar le fog esni, hogy ki kell találniuk, hány kerék lehet az autó túloldalán. Valószínűleg arra is rá fognak jönni, hogy ha meg tudják számolni a kerekeket az egyik oldalon, egyszerűen meg kell szorozniuk kettővel ezt a számot, hogy megkapják az összes kerék számát – de ha ez mégsem megy maguktól, segíts egy kicsit.

A teherautókkal kapcsolatban az is nagyon jó, hogy annyi különféle kerékkombináció van. Néha egy kerék van elöl és kettő hátul, máskor kettő-kettő. A nagyobb kamionokon néha dupla kerekek is vannak (azaz kettő közvetlenül egymás mellett), úgyhogy még az egyik oldalra eső kerekek megszámolásánál is jól oda kell figyelni.

Játékunkat legjobban utazás közben az autóból tudjátok játszani. Hosszú utazás alatt kitűnő időtöltés.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás