Emu tollából


Kraft segít. Emlékeimből üzenve adja tudtomra mi az, amit rosszul csináltam. Mi az, amit másképpen kell csinálnom az utódjánál. Pótolni nem tudja, de a helyét átvette.  

Múlt hét végén megérkezett hozzám Klok Thorson. Thor fia, Melanie kölyke. Egy magyar tenyésztésű ESD alom eleven tagja. Sportkutya. Canicross, dog scooter, bikejöring amire ezt az FCI által el nem ismert fajtát kitenyésztették. Úgy készülök, hogy neki is mindene lesz a munka, a mozgás, az együtt töltött idő. 

Ezúttal nem én választottam az alomból. Hatodik voltam a kanokra előjegyzettek sorában. Nem éltem bele magam, hogy ebből a párosításból kölyökhöz jutok. Hét kan látta meg a napvilágot. Viszonylag hamar, néhány nap alatt eldőlt, melyik foltos lesz az enyém. Nem választottam. A véletlenre bíztam a döntést. Ha úgy tetszik a sors akarta így. Onnantól kezdve az alomról készített videókon csak őt figyeltem. Hogy eszik, hogy játszik, “mit mutat”?

Megelégedéssel tölt el a gondolat, hogy ha lehetőségem lett volna választani a látottak alapján, valószínűleg rá esett volna a választásom. Amikor az első fényképet megkaptam róla, azonnal megfogott a mély, bölcsességet sugárzó, nyugodt tekintete. Mintha a lelkembe látott volna. Egészen más ösztönállapotot lehetett kiolvasni belőle, mint egykoron Kraftéból. A csibészes “mosolyáról” nem is beszélve.

Szerencsés vagyok, vagy sem, majd az idő eldönti.

A kertet birtokba vette. A kapcsolatunk is jól indult. Az “öreg” emlékeimből súgva segít, hogy helyesebb döntéseket hozzak. A szeretet nyugalmat szül. A nyugalom megfontoltságot. A megfontoltságomtól lesz a kutyám Klok, avagy bölcs. Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás