Emu tollából


Vannak történetek melyek elmeséléséhez az ember keresi a szavakat. Hiába mondta már el megannyiszor, mindig gombóc lesz a torkában és könnycsepp szökik a szemébe.

Az Úr 2011. esztendejében fogadtuk örökbe első közös kutyánkat. A Noé Boxer fajtamentők által megmentett fehér boxert. Amikor először megláttam kórosan sovány testével, elnyomott cigaretták nyomaival a bundáján, ahogy felmászott a növendék boxerek kifutójának kerítésére, ahogy megálltam előtte – sosem
felejtem el.

A többi eb a kifutó kapujánál aranyosan csóválva várta, hogy benyissak. Emlékszem, egyik lába sem érte a talajt. „Úgyse viszlek haza.” – Mondtam neki, majd rezzenéstelen arccal továbbmentem a következő kennelig.

Azon a napon nem tudtam választani, így egy hét múlva visszamentünk a Noé Állatotthon Alapítvány telephelyére.

Ahogy közeledtem a kennelsor felé, az egyik fehér boxer ugatásba kezdett, majd felmászott a kerítésre. Úgy, mint egy héttel korábban. Ő már kiválasztott engem, és abban a pillanatban kezdetét vette az az egy évtized, amit közösen töltöttünk.

Igyekeztem a legjobb tudásom szerint tartani, és az igényeinek megfelelő otthont biztosítani számára. A hosszú évek alatt jó pár dolgot tanított nekem a türelemről, a bátorságról, a kitartásról. Feleségemet idézve: „Sok-sok csodás évet töltöttünk együtt, segített nekünk családdá válni, megtanította a gyerekeket sok jóra, a maga mellé érkező kutyákat bölcsességgel nevelte.”

Járni segítette a gyermekeimet, mikor a hátában kapaszkodva mellette próbálkoztak az első lépéseikkel. Ő volt az, akivel le tudtunk ülni egymás mellé és élveztük a pillanatot, mint ember és kutyája.

Számos kalandot éltünk át közösen, amik még inkább erősítették a kettőnk közti kapcsolatot. Visszagondolva már bánom, hogy az utóbbi időben az élet másfelé terelt, és nem fordítottam kellő figyelmet arra, hogy vele lehessek. Néma bölcsességgel viselte sorsát.

Lesz még kutyám az életem során, de ‘A’ kutyám, ő volt.

Pótolhatatlan hiányát, a megannyi szép emlék idővel feledteti. Tettei örökek és megismételhetetlenek.

Bueno Mio
2010 – 2021.12.02.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás