Emu tollából


Ha egy látványos családi programot szeretnénk, tökéletes választás valamelyik téli estére a Palatinus strand területén található Lumina Park. Idén másik három európai város mellett Budapestre költözött ez az egyedülálló fényorgia. Ausztrália, India, Kína, Korea, Óceánia, Amerika és Afrika után utazásunkat Wonderland magával ragadó fényeivel zárhatjuk.

A kikötő vize, mint tükör veri vissza a távoli fényeket. A partot jelző világítótornyot kezdi átölelni a pára. Hajónk kürtjével jelzi, lassan indulhatunk. Mély, távolba nyúló hangját minden utas meghallotta. A fedélzetre vezető csigalépcsőn tömötten lépkednek fölfelé az utasok. Senki sem akar lemaradni a tat nyújtotta panorámáról.

Első megálló Ausztrália. A kenguruk és a szörfözés hazája. Onnan hőlégballonnal meg sem álltunk a Taj Mahal-ig. Látványos volt, ahogy egy öreg hindu a kobráját bűvölte. Vonattal folytattuk tovább utunkat a nagy kínai sárkányig. Jaroslaw Koziara által készített alkotás az egyik legszebb látványossága a parknak. Martha Mulawa afrikai és Olena Glinka indián maszkjai mellett. Kínából egy képzeletbeli hajóúttal Óceániába jutottunk -itt már zsibbadtak a szemeim- és így tovább egészen a park kijárata előtt található Wonderlandig.

Ha eddig nem sokalltunk be, a led sövény labirintus, valamint a tavi rózsák látványa garantáltan kisüti az agyunkat.

Megkönnyebbülten léptem ki a kapun a tömeget és a számomra zsibbasztó fényszobrokat hátra hagyva, de a gyerekek élvezték, és lássuk be: ez a lényeg.

Lumina parkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás