Csernicsek Sz. Annamária – Csöpi írása


Készíts mini tüdérkertet a gyerekekkel, és hintsd meg “tüdér porral” – imádni fogják!

Kezdjetek bele a gyerekekkel ebbe a különleges projektbe, és csak figyeljétek, hogyan szárnyal a képzeletük! Nagyon kevés egyszerű hozzávalóra van szükségünk meg egy csöpp fantáziára.

Nevelés szempontjából a kertészkedés türelemre tanítja a gyerekeket. Ha magokat ültetünk, csemetéink napról napra kísérhetik a virágok fejlődését – ez mindenki számára hasznos és csodálatos tapasztalás.

Amire szükségünk lesz:

1. Ha magokat szeretnél csíráztatni töltsd meg az edényt földdel.  Ha palántát ültetsz, ügyelj arra, hogy pont olyan mélyre ültesd a növénykéket ahogyan palánta korukban is voltak. A kavicsokat valamint üveg dekorációt helyezd el tetszés szerint. (A jövő heti foglalkozásban ezeket fogjuk kifesteni/dekorálni)2. Helyezd el a madár házikót – amit szintén kifesthetsz -,  és dekoráld ki a környékét, valamint ültesd el a virágmagokat olyan mélyre, ahogy az ültetési útmutatóban fel van tüntetve. Még csodásabb, ha a kis tündérkertünk illatozik is ha pl. bazsalikomot, mézvirágot, levendulát, mentát, kakukkfüvet, illatos szegfűt stb. ültetünk.3. Hintsetek rá “tündérport” (ami csak egy kis csillám, de attól még ugyanúgy varázslatos) és várjátok, hogy a tündérkék, kerti manók beköltözzenek.

 

Én előbb virágpalántákat nevelek (ehhez tippek ITT), amik később kerülnek ki a tündérkertecskémbe. 🙂


Csöpi korábbi workshop posztjait ITT éred el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás