Barócsi Istvánné Ibolya írása


A gyöngyfűzés 1. része, amiben a gyönygfűzéshez szükséges kellékeket mutatjuk meg ITT található.

A legegyszerübb az egyszálas fűzés.  A damil hossza a kész ékszer hossza + 10 cm.  A damil szálat kb. 5 cm elhagyásával rögzítjük a kapocs egyik végéhez. Rákötöm (2 csomóval). A megtervezett mintát megfűzöm. A kapocs másik felénél szintén rögzítem. Ezután a maradék damilszálat pár gyöngyszemen visszafűzöm a kezdésnél és a befejezésnél is. A csomókat körömlakkal rögzítem.

Itt csomó rejtő kapcsot használok. A damilszálat csomózom és a kapcsot zárom.  A végén befűzöm a csomórejtő kapocsba, csomózom és zárom a kapcsot.

 

Pár ékszer egyszálas fűzéssel:

A következő a kétszálas fűzés:

Ennél a fűzésnél a damil hossza legalább 3x akkora legyen mint az ékszer hossza + 10 cm. A damilszálat félbehajtom és úgy rögzítem a kapocs egyik végéhez.

Mivel két szállal fűzünk, ezért egy-egy gyöngyszemen kereszteznünk kell a damilszálakat.

A legegyszerűbb fűzés, amikor mind a két szál damilra 1-1szem gyöngyöt fűzünk és a következő szemet felfűzzük az egyik damilra és a másik damilt szembe fűzzük a gyöngyszemen.

A következő fűzésnél 1 kezdő gyöngy után az egyik damilra 2 kását 1 rizsszemet és 2 kását fűzünk, ezt fűzzük a másik damilra is és a következő kása gyöngyön keresztezzük a damilszálakat.

Ezt a kivánt hosszúságig ismételjük, rákötjük a kapocs másik végére a damilt, pár gyöngyön visszafűzünk és körömlakkal zárjuk a csomót.

Levágjuk a maradék damilt, és kész a karkötő.

Ennél a karkötőnél a kása gyöngyöket fűztem egy-egy damilszálra és a rombusz alakú gyöngyön kereszteztem.

Pár karkötő kétszálas fűzéssel:

 Egy hét múlva a húsvéti díszítéshez mutatok ötletet.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás