Dobozi-Dudás Bernadett írása


Az utóbbi több, mint 1,5 hónap próbára tette az országot minden szempontból. A héten viszont megkezdődtek a könnyítések, amik talán egy apró fényt jelenthetnek az alagút végén. Legalábbis egy időre és bizonyos helyeken. Sokan nagyon komolyan vették a korlátozásokat és több, mint 50 napja nem mozdultak ki a lakásból. Azok között, akik eddig sem közvetlenül, sem közvetve nem találkoztak a vírussal, felmerült a kérdés: milyen nyarunk lesz? Akinek a munkája lehetővé tette, hogy otthonról dolgozzon ebben az ínséges időben, gondolkozik, mikor veszi ki a szabadságát? Ha pedig kiveszi a szabadságát hová tudna/merne elindulni a családdal, hogy egy kicsit kikapcsolódjon? Hogy végre elhagyja a házat, a túlságosan is jól megszokott közeget. Valószínűleg a pihenés, a relaxálás és a megnyugvás még sosem hiányzott ennyire.

Nehéz megjósolni, hogyan alakul számunkra a 2020-as év, de talán azt kijelenthetjük, hogy idén a belföldi tájak kerülnek előtérbe, legyen szó kirándulásról, pihenésről vagy szórakozásról.

Blogunk új rovatában izgalmas, magyarországi tájakat mutatunk be, ahová igazán érdekes ellátogatni. Most vagy ha visszaáll régi életünk. Egyelőre digitálisan utazunk, de reméljük hamarosan élettel tölthetjük meg ezeket az eldugott kincseket.

Első állomásunk Magyarország legmélyebb tava, a rudabányai Bányató, más néven Tengerszem. Általános iskolás koromban jártam ott először (és sajnos eddig utoljára), most pedig az egyik kedvenc bloggerem oldalán pillantottam meg ezt a csodahelyet, így nem volt kérdés, hogy első körben ezt szeretném körbejárni, bemutatni a Vörösmarty Művelődési Ház blogján. Uticélunk számokban:

A tó türkizkék és kristálytiszta vize (főleg most, hogy a turisták elkerülték) mesterséges, jéghideg, élővilága mégis gazdag. Partját meredek sziklafalak határolják, tökéletes és gyönyörű környezet várja az ide látogató kalandorokat.

A tó nem szerepel a horgászóvizek között, mert magánkézben van, de szabadon látogatható, csak jelezni kell a Rudabányai Múzeumnak. Az ő engedélyükkel behajthatunk a tóhoz vezető magánúton autóval is, és leparkolhatunk közvetlenül a parton.

Végezetül pedig szöveg helyett, beszéljenek a képek:

Jövő kedden az őrbottyáni Barátság-horgásztót fedezzük fel, tartsatok velünk legközelebb is!


Források: femina.hu; rudabanya.hu; origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás