A Vörösmarty Művelődési Házban évek óta nagy sikerrel működik a Szenior örömtánc. Minden héten egyszer összegyűlnek az érdeklődők, és tánc közben jó hangulatban tesznek fizikai és mentális egészségükért.

De miért is különösen fontos ez idősebb korban?

Ezek az okok mutatják, hogy a mozgás nem csupán a fiataloknak, hanem az idősebb embereknek is alapvető fontosságú az egészség és a jó közérzet szempontjából. A rendszeres testmozgás beépítése az életmódba hosszú távon hozzájárulhat az idősebb kor egészséges és boldog megéléséhez.

A szenior tánc előnyei

A szenior táncnak számos előnye lehet az idősebb emberek számára, ideértve mind a fizikai, mind pedig a mentális egészségre gyakorolt hatásokat:

Baloghné Fodor Éva több, mint 8 éve tart szenior örömtánc órákat, nyugdíjba vonulása után szeretett bele ebbe a mozgásformába. Óráit elsősorban a nyugdíjas korosztálynak javasolja, de természetesen kortól függetlenül bárki részt vehet a foglalkozáson.

A szenior örömtánc nagy előnye, hogy sem előzetes tánctudás, sem partner nem szükséges hozzá, így olyan emberek is sikerélményre tehetnek szert, akik néhány éve, évtizede táncoltak utoljára, esetleg soha.

A résztvevők változatos táncformákra számíthatnak: körtáncok, sortáncok, valamint páros táncok, állandó partnercserével.

A változatos, rövid koreográfiák különböző népek zenéire, így német, osztrák, finn, norvég, svéd, amerikai, illetve régi világslágerekre készültek.

Bővebb információ ITT érhető el.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás