Pap Anita könyvtáros írása


Párizs, Franciaország

„Arról álmodtam, hogy mindenki tudatára ébred saját tehetségének, és annak, hogy önmaga felelős a boldogságáért. Mert semmi nem fontosabb annál, hogy olyan életet éljünk, mely méltó gyermekkori álmainkhoz. Jó utat, Raphaelle„

Az elmúlt időben több könyvet volt alkalmam párhuzamosan olvasni, és mindközül ez volt, amit kétszer is kiolvastam, ízlelgettem, jegyzeteltem, élveztem minden sorát.

A történet egy Camille nevű 38 éves nőről szól, akinek látszólag mindene megvan ahhoz, hogy boldog legyen- férj , gyermek, munka- mégis boldogtalan. Arra vágyik, hogy visszataláljon a boldogság és a kiteljesedés útjára. Véletlenszerűen találkozik egy férfival Claude-nak hívják. Claude sajátos módszerével próbál segíteni Camille-nak , hogy megvalósítsa az álmait. Nem szokványos módszerek ezek! Sok izgalmas feladatot kap Camille, amit eleinte butaságnak tart, de menetközben elkezdi élvezni a játékot és célokat tűz ki maga elé.

Aki olvasta Az alkimistát, vagy az Eat, pray, love regényeket, az nagyon fogja élvezni ezt a könyvet!

Vannak emberek, akik elakadnak életük során, vagy rossz irányba fordul az életük, nehézségekkel küzdenek, és vannak olyanok, akik szeretnének változtatni, ez a könyv nekik szól! A regényben Camille különféle helyszínekkel ismerkedik meg, ahol próbákat kell kiállnia, és önmagát megismerő feladatokon keresztül kell újra életet vinnie a hétköznapokba.

Fotó: Dobozi-Dudás Bernadett

Egyszerűen vezet végig a könyv, rávilágít sok probléma megoldására, segít az elakadásban a  rosszul berögzült szokások helyes irányba mozdítására.

Ha alkalmazni tudjuk mindazt, amit olvastunk boldogok lehetünk.

 Egy idézet a könyvből:

„Tudja Camille, az élet olyan, mint egy léghajó. Ha magasabbra akarunk szállni, meg kell tanulnunk elszakadni dolgoktól, és kidobni a kosárból azt, ami nem enged felemelkedni.„

A regény végén megtalálhatjuk a Camille terápiája során alkalmazott eszközök, módszerek leírását, magyarázatát, hogy akár magunkon is kipróbálhassuk.

A vége egy hatalmas csattanóval zárul, amire nem gondoltunk volna, amire egyetlen apró utalás sem volt!

Jó szórakozást, jó olvasást kívánok!

A könyv a Fót Városi Könyvtár állományában megtalálható.


Ha könyves inspirációra vágysz, csatlakozz Facebook-on a Fót Városi Könyvtár online olvasóköréhez – FIOK // Fóton Itthon Olvasok Közössége -, ahol a tagok írásban és közös beszélgetések keretében is megoszthatják egymással az olvasott művekkel kapcsolatos gondolataikat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás