Pap Anita könyvtáros írása


Grégorie Delacourt (Franciaország) – Vágyaim listája (2014.)

 

Szeretem, ha egy könyvnek szép a borítója, hisz első körben az dönti el, a kezünkbe vesszük-e. A Vágyaim listája is így fogott meg elsőre. A tartalma is ígéretesnek bizonyult. Egy férfi tollából női hanggal, gondoltam nem lehet egyszerű, de mégis működött. Nem csak hölgyeknek ajánlom, hanem a férfiaknak is, nagyon tanulságos kis történet.

Eljátszott már valaki a gondolattal élete során, mi lenne, ha nagy összeget nyerne a lottón? Én bizony többször is! Végigvettem, hogyan változtatná meg az életemet, a családomat, a körülöttem élő emberekkel való viszonyomat.

Mire költeném? Először biztosan elutaznék egy világkörüli útra, hogy átgondolhassam az életemet és egy listát készítenék a vágyaimról. Egy bomba biztos tervet készítenék, a rég elveszett barátnak hitt ismerősök és a távoli ismeretlen rokonok ellen. Hiszen a nagy pénz nagy terhet is hoz magával.

Főszereplőnk Jocelyn Gourbette egy vidéki kisvárosban élő rövidáruboltost nagy szerencse vagy éppen szerencsétlenség éri?! Barátnői unszolására megjátssza a számait és nyer a lottón, hirtelen hatalmas vagyon birtokosa lesz, őt mégis az foglalkoztatja, hogy most veszít el mindent, ami ez idáig fontos volt számára.

Nem rohan azonnal felvenni a nyereményét, hanem listát készít a vágyairól. Időközben rájön, hogy a listáján szereplő dolgok nagy része nem vásárolhatóak meg pénzért. Nagy dilemma számára, hogy az ölébe hullott milliókkal mit tegyen, ezért titokban tartja még a családja előtt is.

Az élet napos és sötét oldala is fellelhető a könyvben.

Egy nagyon szép szerelemmel indul a történet, tökéletes házasság, gyerekek, élete kiegyensúlyozott, aztán szembe találkozunk a kapzsisággal, szomorúsággal. A férj a könyv második felétől kap nagyobb szerepet, akkor válik csak igazán izgalmassá a sztori. Az első oldaltól kezdve leköti a figyelmünket, amolyan letehetetlen mű. Színes, mély mondanivalót tartogató regény. Egy hétköznapi élet, hétköznapi emberekkel, egy nem hétköznapi történettel.

Fotó: Nikkincs / http://konyveskalandozasok.blogspot.com/

Tetszett az ajánló? Nézd meg korábbi blogposztjainkat is a témában!


A könyv a Fót Városi Könyvtár állományában megtalálható.


Ha könyves inspirációra vágysz, csatlakozz Facebook-on a Fót Városi Könyvtár online olvasóköréhez – FIOK // Fóton Itthon Olvasok Közössége –, ahol a tagok írásban és közös beszélgetések keretében is megoszthatják egymással az olvasott művekkel kapcsolatos gondolataikat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás