Dobozi-Dudás Bernadett írása


Hamarosan elkezdődik az adventi időszak, ami azért is fontos, mert ez alatt mindenki lélekben is ráhangolódik a karácsonyra. Ez az év semmihez sem fogható, talán a legnehezebb akadályokat gördítette elénk, így ha tudunk, picit álljunk le, lassítsunk, ha más nem hétvégente, és varázsoljuk el otthonunkat, öltöztessük ünnepi díszbe, ettől a mi hangulatunk is megváltozik. Mikor gyerek voltam minden évben volt Adventi naptárunk a húgommal, akkor még a csoki volt a menő, persze csaltunk, össze-vissza nyitogattuk az ablakokat és csentük el belőle a csokikat. Aztán jó ideje nem is találkoztam Adventi kalendáriumokkal, tavaly óta viszont teljesen új formát öltve költözött be a tudatomba. Ahogy a színezős könyvek, így ezek a naptárak is visszatértek és a felnőtteket is megszólítják. Mai blogposztomban pár egyszerű, otthon is elkészíthető adventi kalendáriumot mutatok.

WC papír guriga

A kellék, ami minden háztartásban megtalálható. Ezen kívül már csak pár szép, karácsonyi csomagolópapírra van szükséged és egy szalagra, amire felfűzöd őket. Rejts el apró meglepetéseket a gurigába, majd csomagold szaloncukor formájúra, fűzd fel egymás alá és kész is a tökéletes DIY adventi naptár. A család minden tagja imádni fogja!

Titkos üzenet

Igazi, romantikus meglepetés a szerelmednek édességek nélkül. Ha a párod nem édesszájú, készíts neki apró, titkos üzenetekből álló adventi kalendáriumot. Mindössze egy madzagra, pár összehajtott papírlapra, egy filctollra és ruhacsipeszekre lesz szükséged. Rejts el masszázs kupont, amit nálad válthat be, vacsora bónuszt, amivel a kedvenc ételét készíted el, de közös filmezés is lapulhat a kártyákon. Engedd el bátran a fantáziádat és hangolódjatok együtt az ünnepekre!

Szabás-varrás

Ha ügyesen bánsz a tűvel és a cérnával, megmaradt anyagokból egyszerűen tudsz zsebes adventi naptárat készíteni. Gyerekeknek és felnőtteknek is tökéletes, hiszen azt rejtesz el az ablakok mögött, amit csak szeretnél. A számokat rá is varrhatod, oda is rajzolhatod, de készen vásárolt papírokat is rátűzhetsz. Ezt évről évre újra használhatod vagy el is ajándékozhatod, hogy jövőre másnak okozzon örömet!

Papucstartó

Sok háztartásban megtalálható a sztenderd vendégpapucstartó, de ha nem, igazán kedvező áron hozzá lehet jutni lakberendezési áruházakban vagy online. Fertőtlenítés után számozzuk be a tartókat, kaphat egy kis díszítést és már mehetnek is bele az apróságok. Egyetlen hátránya, hogy könnyen bele lehet lesni, ha elhaladunk előtte a folyosón.  Papírzacskó

Választhatsz egyszerű, zsemlés zacskókat is, de bármilyen korábbi karácsonyi papírtasak megteszi. Lehet vegyes, bohókás, szalagokkal tűzdelt, a lényeg, hogy örömödet leld benne. Különleges, rusztikus hatást kelt a faággal, amit kölcsön tudunk venni a természettől, ha a fa már amúgy is elhullajtotta, de akár a függönykarnisra is akaszthatod. Mehetnek bele édességek, játékok, kozmetikai termékek, üzenetek, karácsonyi díszek és még sorolhatnám.Trendi karika

Nagy divat a lakberendezési dekorációk között mostanában a fém karika, amit évszaknak megfelelően díszíthetünk és függeszthetünk. Minimál dizájnú lakásokba is tökéletes, pár zöld levél és a 24 apró kis doboz, illetve az elrejtett apróságok, amik személyessé teszik. Könnyen elkészíthető, teljesen személyre és a lakás stílusához szabható. Készíthetsz külön a gyerekeknek és a szerelmednek, így minden nap, mindenki a saját kis dobozkáját nyitogathatja.
Keretbe foglalva

Végül, de nem utolsó sorban ismét a madzag és a papírtasak van a középpontban, annyi csavarral, hogy egy már meglévő képkeretre van fűzve. Ettől lesz igazán a lakás dísze is a karácsonyi készülődés időszakában. Ilyenkor általában nem is az a fontos, hogy mi van benne, hanem a meglepetés, a várakozás öröme, a családdal együtt töltött idő.

Amint felkerülnek a dekorációk, akkor jár át igazán az ünnepi érzés. Tedd teljesen egyértelművé, hogy eljött az ünnepek ideje – általában sokkal meghittebbé teszi a találkozást az egész családdal! Reméljük ötleteinkkel picit hozzá tudunk járulni az adventi készülődéshez, ebben a nehéz időszakban se feledkezzünk meg az apró örömökről, a finom ételekről, a meglepetés varázsáról és a család összetartó erejéről.

Ti használtok adventi naptárat? Kézzel készítitek vagy inkább készen vásároljátok?

Meghitt készülődést kívánunk Mindenkinek!

Képek: Pinterest, Pixabay

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás