Nagyné Zanathy Sylvia írása


A Földüdvözlet gyakorlatsort női jóga órán ismertem meg, de úgy érzem, hogy az ebben a sorozatban áramló energiák nem csak nők számára hasznosak, értékesek, gyakorolhatóak.

Kétségtelen, hogy az áramlás, a táplálás, a ritmusosan változó elengedés és befogadás minősége a női szekvenciák sajátossága. Ezzel egy időben számomra, ebben a néhány mozdulatban megjelenik a stabilitás, a szilárdság, az erő, a biztonság érzése is, mint a „férfias” energiák kifejeződése.  Aztán ott van benne az alázat is az Anyaföld, Gaia és a természet erői előtt. 6-9 körön át, vagy ennél is hosszabb ideig gyakorolva érdekes megfigyelés lehet a sorozat hatásainak összegzése minden gyakorlónak.

Ahogy a korábbi gyakorlatoknál már szó volt róla, először most is csak a mozdulatokra koncentrálj. Figyeld meg az érzeteket a gerinc mentén, ahogy csigolyáról csigolyára mozdul a gerincoszlop, masszírozódnak a gerinc menti területek, az onnan kilépő izmok, idegek. Fokozódik a keringés az alhas terében, ezzel növekszik az itt lévő szervek vér,- és tápanyag ellátása, segíti egyensúlyba kerülni ezek működését. Nyílik és záródik a csípő körülötti tér, harmonizálódik a csípő tere.

Amint a mozdulatok automatikussá válnak, tudatosan kösd össze a mozgást a légzéssel. Amilyen hosszú a mozdulat, olyan hosszú a légzés és mindig a légzés indítja a mozgást. Orron keresztül, puhán, könnyedén lélegezz, ha a légzés szaggatottá válna, lassítsd a mozgást, vagy tarts pihenőt. Amikor a légzés és a mozgás is szinkronba került, kezdd el figyelni a tested üzeneteit, az energetikai érzeteket, és az esetleg felbukkanó érzelmeket. Mindezt külső szemlélőként, nem belevonódva, továbbgondolva azokat. Ahogy egy-egy gondolat, érzelem megjelenik, tudatosítsd, majd hagyd tovatűnni, és válj újra szemlélővé.

A videóban segítek a mozdulatsor helyes elvégzésében, tarts velem! 

Örömteli gyakorlást!

Namaste


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás