Nagyné Zanathy Sylvia írása


Érdemes beépíteni a napi jóga rutinba a shakti bandhák végzését. Ezzel a néhány egyszerű gyakorlattal, csak úgy, mint a sokak által ismert és gyakorolt 5 Tibetivel, energia blokkokat szabadíthatunk fel a testben, így segítve a prána, az életerő, az energia szabad áramlását.

A shakti az energia, a bandha jelentése pedig blokk, zár, de fordíthatjuk megőrzésnek, megtartásnak is.

Mindaz, ami az energia blokkok feloldásával, az életerő megtartásával kapcsolatos, elérhető a gyakorlatok végzésével. Ellazulnak a gerinc menti területek izmai, rugalmasabbá válik a gerincoszlop, harmóniába kerül a hormonrendszer működése, javul a keringés, a szív, a tüdő és a belső szervek egyre optimálisabban kezdenek működni.

Szinte az egész testet tetőtől talpig átmozgatjuk, a combokat, a csípő körülötti területet, az alsó háti szakaszt, a mellkas terét és a vállakat, ahol a feszültségek nagy része „tárolódik”.  És persze, ahogy a fizikai blokkok oldódnak, úgy válik egyre kisimultabbá az elme, megkönnyebbültebbé a lélek. Tudatára ébredhetünk saját belső erőnknek.

Nézd meg a videót, amelyben megmutatom a gyakorlatsor helyes elvégzését:

Az Adi shakti mantra a saját belső erő és az Univerzum energiáinak a kölcsönhatására emlékeztet, ahogy átadom, befogadom, átalakítom és ezáltal változom.

A mantra szövege:  

ADI SHAKTI , ADI SHAKTI, ADI SHAKTI
NAMO NAMO
SEREBA SHAKTI , SEREBA SHAKTI, SEREBA SHAKTI
NAMO NAMO
PRITAM BHAGAVATEE, PRITAM BHAGAVATEE, PRITAM BHAGAVATEE
NAMO NAMO
KUNDALINI, MATA SHAKTI, MATA SHAKTI
NAMO NAMO

A mantra recitálása segíthet abban, hogy ezt a folyamatot egyre tudatosabban, magabiztosabban, az Univerzum, a teremtő erők iránti alázattal éljük meg, s hogy rátaláljunk a valódi küldetésünkre, életfeladatunkra, igazi önvalónkra.

Örömteli gyakorlást!

Namaste


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás