Dobozi-Dudás Bernadett írása


Ki ne ismerné ezt a költséghatékony, egyszerű, de roppant szórakoztató elfoglaltságot? Korábban csak ketten játszottuk, bárhol, bármikor, most viszont megosztjuk veletek a szabadtéri, csapatépítő verzióját, ami a vakáció alatt igen jól jöhet. (Nem csak gyerekeknek!)

Helyszín: egy akadálymentes terület

Életkor: 6 éves kortól

Létszám: 6-16 fő

Időtartam: 10 perc

A játék célja: kapcsolatteremtés, feszültségoldás

Kellékek: tobozok


A játék felvezetése: A Bangala nevű falucskában az emberek minden reggel találkoznak, miközben várják, hogy a postára bejussanak. Azért, hogy gyorsabban menjen az idő, kitaláltak egy játékot, hogy hogyan tudnának sorrendet kialakítani. Kő, papír, ollót játszanak, a győztes előrébb állhat a sorban. A vesztes ott marad, és játszik a következő játékossal.

Fotó: Pixabay

A játék menete: Helyezzünk el tobozokat a játéktéren, a tobozok száma a játékosok számának kétharmada legyen. Minden toboznál 2 játékos játszik. Ha egy tobozhoz érnek, játszanak egy kő-papír-ollót, a nyertes tovább megy, a vesztes ott marad. Az a játékos nyer, aki végigmegy az összes tobozon, és először ér vissza a saját helyére.

A játék lehetséges variációja: Minden toboznál 2 ember áll, a győztes előre mozdul (kivétel az utolsót), a vesztes hátrafelé (kivétel az első toboz). A győztes az, aki egy bizonyos idő alatt az első helyre kerül.

Jó szórakozást kívánunk kicsiknek és nagyoknak!


Forrás: A játékot a Több, mint játék című kiadványból választottuk ki.

További játékokért látogass el blogunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás