Simon-Nagy Nikolett írása


Nem is gondolná az ember, hogy az illóolajok mennyi mindenben nyújthatnak segítséget számunkra. Ahogyan az időjárás, úgy az ember hangulata is percről perce, óráról órára változik. Az időjáráson sajnos nem tudunk változtatni, de az érzelmi állapotunkon igen, többek között az illóolajokkal.

De mit is kell tennünk, hogy jobban érezzük magunkat?

De mi a helyzet a gyerekekkel? 

Hiszen, nekik is változik a hangulatuk, ahogyan a felnőtteknek. Természetesen náluk is lehet alkalmazni az illóolajokat. Viszont sokkal jobban oda kell figyelni, mivel vannak olyan olajok, amit csak egy bizonyos kor felett lehet alkalmazni. Ezért mindenképp járjunk utána, hogy gyermekünknél melyik az az illóolaj, amit biztonsággal használhatunk.
(Ma már rengetek tanulmány és könyv áll a rendelkezésünkre, amiből tájékozódhatunk, de kérhetünk segítséget szakembertől is.)

Az aromaterápia és az illóolaj számukra új dolog lehet. Szerintem minden gyerek szeret játékosan tanulni, vagy megismerni új dolgokat.

Az „aromaterápiás gyurma” ebben az esetben véleményem szerint a legjobb választás, mert maga a gyurma váltja ki a diffúzort.
A közös móka és játék mellett a gyurmában lévő illóolaj segíthet a gyermekünk hangulatának javításában, a stressz oldásában vagy a koncentrációban. (A citrom olaj felfrissít, energiával tölt fel és segít a koncentrációban, míg  a levendula olaj nyugtat, ellazít és segít a stressz oldásában.)

Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy bármit is készítünk, azt kizárólag jó minőségű alapanyagból tegyük. Az illóolajoknál is figyeljünk arra, hogy minősített – tehát ellenőrzött – és 100 % tisztaságú illóolajat vásároljunk és használjunk!

Az elkészítése pedig nagyon egyszerű!

Hozzávalók:

Elkészítése:

Az illóolaj kivételével minden hozzávalót tegyünk egy lábasba és jól keverjük össze, hogy ne legyenek benne csomók. Ezt követően folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön/alacsony fokozaton főzzük addig, amíg össze nem áll egy „gömbbé”. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert kiszárad a gyurma!
Ha kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd ezt követően adjuk hozzá az illóolajat és jól gyúrjuk össze. Kezdődhet is a játék!

A gyurmát hűtőszekrényben, légmentesen zárható edénybe tároljuk!

Kellemes időtöltést kívánok!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás