Fotó: Pixabay.com

Manapság rengeteg ember utazik a világ minden tájára kalandot, szórakozást és a természeti csodák felejthetetlen élményét nyújtó üdülési lehetőségeket keresve. Hogy melyek a világ legizgalmasabb turistaútvonalai és célpontjai? Nézzünk körbe a nagyvilágban!

Kalandturizmus

Aki izgalmakkal teli kikapcsolódásra vágyik, olyan tevékenységeket is kipróbálhat, mint a vadvízi evezés, az ejtőernyős ugrás, a szörfözés vagy a kietlen helyeken való túrázás. Tudtad, hogy az ejtőernyősök szabadesés közben akár 200km/h-s sebességet is elérhetik?

A világ legnagyobb óriáskerekei

Lehetne-e kellemesebb programmal kezdeni egy városnézést, mint a világ egyik legelképesztőbb forgó kilátójának magasából gyönyörködni a lélegzetelállító panorámában?

A legjobb búvár- és sznorkelező helyek

Csak egy csobbanás, és elmerülhetünk a korallzátonyok és víz alatti barlangok varázslatos világában. Együtt úszhatunk a halakkal… Csak a mérgesebb fajtákra figyeljünk oda!

Az öt legszebb tengerpart

Pihenés, lazulás és napozás a homokos tengerparton. És hogy melyiken? A lenti összeállításban a legjobbak szerepelnek.

Az öt legizgalmasabb szafari

A szafarin testközelből élhetjük meg a természetet: vadállatokat figyelhetünk meg természetes élőhelyükön, szemtanúi lehetünk nagy vonulásoknak, és különleges fajoknak.

A kínálat széles, gazdag és koránt sem teljeskörű. Bátran bökjünk rá a térképre és induljunk útnak. A világ csak arra vár, hogy felfedezzük!

J.K.


Forrás: Mi és hol van a világon? – HVG Könyvek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás