Dobozi-Dudás Bernadett írása


Virtuális kirándulásunk Őrbottyán és Rudabánya után Pécs városába érkezett. Bevallom őszintén soha nem jártam még ebben a gyönyörű városban, mentségemre legyen mondva Nyíregyházától 449 km-re fekszik, így pár évvel ezelőttig teljesen kiesett a látókörömből. De idén májusban, közvetlenül a karantén feloldása után elérkezett a pillanat és egy pécsi barátunk kíséretével bejárhattuk ezt a gyönyörű várost. Fóttól is 2,5 óra volt az út, de kiváló időnk volt, így külön élveztük az autókázást a hosszú bezártság után.

Első utunk a Mecsek szívébe, a Bagolyvár Étterembe vezetett, mégis ki szeret éhes gyomorral várost nézni? Asztalfoglalás híján enni nem tudtunk, de a kilátás mindenért kárpótolt minket.

Bagolyvár Étterem

Úgy döntöttük a belvárosban ebédelünk, ott több esélyt láttunk rá, hogy előzetes foglalás nélkül helyet kapunk. A Replay Étterem egy hűvös, szabadtéri asztalára esett a választásunk, ahol a kedves kiszolgálás és az isteni ételek mellett csak az tett minket boldogabbá, hogy idén először egy teraszon ebédelhetünk egy hűsítő koktél társaságában.

Replay Étterem

A belvárosban egyébként érezni lehetett a járvány miatti óvatosságot, alig voltak turisták, sok hely még mindig zárva tartott, de ez minket inkább egyáltalán nem zavart. A város gyönyörű, rendezett és tiszta, hangulatos utcái pedig egyedülállóak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás