Dobozi-Dudás Bernadett írása


Elérkeztünk ennek a kihívásokkal teli évnek az utolsó napjához, ezért úgy gondoltuk, nem hagyhatjuk összegzés nélkül. Tartsatok velünk és kísérjétek végig, mi is történt 2020-ban a Vörösmarty Művelődési Ház háza táján.

Kitűnően indult az évünk, hiszen egy 2019-ben beadott pályázatának 2020-ban az Uránia Nemzeti Filmszínház adott otthont a Magyar Kultúra Napján, január 22-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága rendezésében megvalósuló díjátadó ünnepségnek és a Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett gálaműsornak, ahol többek között a Vörösmarty Művelődési Ház is Minősített Közművelődési Intézmény Címben részesült. Nagyon büszkék vagyunk a díjra, a plakát azóta is méltó helyet foglal el a Ház aulájában. A rangos elismerésről ITT írtunk részletesen.

Február 24-ig volt látogatható a Fóti Települési Értéktár Bizottság által szervezett, nagy sikerű Lakodalmas kiállításunk, melyről Balogh Dávid cikke, a márciusi Fóti Hírnökben ITT olvasható.

Ezzel párhuzamosan nagy lendülettel vetettük bele magunkat az éves programok leszervezésébe, elkészült tavaszi programfüzetünk telis-tele különleges eseményekkel, de sajnos a koronavírus-járvány hirtelen közbeszólt és Házunk március 17-én határozatlan időre bezárta kapuit. Szinte azonnal ötletelni kezdtünk, hogyan tudnánk folytatni ebben a nem mindennapi helyzetben, hiszen úgy gondoltuk az elszigeteltség, a bezártság, a kapcsolatok hiánya épp úgy megbetegíti az ember lelkét majd testét, mint egy vírus. Arra jutottunk, hogy tevékenységünket áthelyezzük az online térbe. Lehetővé tesszük látogatóinknak és követőinknek, hogy a lehetőségekhez mérten ott folytassák, ahol abbahagyták. Legyen az oktatás, a kreatív workshop vagy bármelyik nálunk megtalált mozgásforma. Ehhez létrehoztunk a Vörösmarty Művelődési Ház weboldalán egy blog felületet, ahová a szöveges tartalmakat töltöttünk fel, és elkészítettük az igazi újdonságnak számító Youtube csatornánkat, ahová a vlog bejegyzések kerültek. Ezzel az ötlettel mindössze 1 hétig voltak zárva közösségi színtereink, hiszen március 23-án hétfőn máris jelentkeztünk a új, friss anyagokkal. Készítettünk egy online órarendet, átlagosan napi 3 új anyag került fel csatornáinkra. Nem várt nézettséget hoztak bejegyzéseink, amiért nagyon hálásak vagyunk. Úgy éreztük a háttérben folyó munkák, az erőfeszítéseink ebben a rendhagyó helyzetben elérték céljukat, sok pozitív visszajelzés érkezett, megtekintéseink száma napról napra növekedett.

Így, amikor májusban újra visszaülhettünk irodai székeinkbe úgy döntöttünk, eddigi teendőink mellett tovább folytatjuk az online munkát is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás