A Vörösmarty Művelődési Házban –  munkahelyünkön -, másfél hete csend honol.  Programjainkat le kellett mondani, sokat elhalasztottunk. A foglalkozások elmaradnak, a csoportvezetők nem tudják figyelemmel kísérni csoportjuk fejlődését. A Muharay Színház színészei sem tudnak próbálni, előadást tartani, a nézők pedig nem várják már türelmetlenül, hogy a vörös függöny szétnyíljon a színpadon.

Az intézmény hálózatában – a háttérben -, mindenki szorgosan dolgozott a héten: úgy döntöttünk online kinyitunk. Társintézményeinkkel és foglalkozásaink csoportvezetőivel összefogva, követőink otthonába visszük a programokat. Így holnaptól mindenki a saját otthonában élheti át a kulturális élményeket.

Izgalmas időszak ez számunkra is, de látogatóink számára is.

Elsődleges célunk, hogy a Művelődési Ház foglalkozásai, programjai tovább folytatódjanak. Második cél: a város iskolái számára színészeink segítséget adjanak a tanításhoz. Harmadik cél: a Városi Könyvtár és a Németh Kálmán Emlékház is jelenjen meg online saját eszközeivel, lehetőségeivel. Nem titkolt cél az sem, hogy a város értékeire kívánunk nagyobb hangsúlyt fektetni.

A jelenlegi helyzet az online térben ad nekünk arra lehetőséget, hogy kapcsolatban maradjunk. Ezért létrehoztuk saját Youtube csatornánkat, ahol felolvasásokat tartunk, élettörténeteket ismertetünk meg követőinkkel, és mozgással kapcsolatos motivációt is tudunk nyújtani hétről-hétre. Ezen kívül blogcikkekkel és érdekes bejegyzésekkel, ötletekkel, ajánlókkal szeretnénk könnyebbé tenni az otthon töltött napokat. Felnőttekre és gyermekekre egyaránt gondoltunk, hiszen repertoárunkban mindenki megtalálja majd a számára legérdekesebb tartalmakat.

 

Nem hagyjuk a várost kultúra nélkül!

 

Tarts velünk március 23-tól és légy részese a „virtuális közművelődési központ Fóton” programunknak!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás